dinsdag 29 januari 2013

Geld besparen? Laat je WOZ-beschikking tijdig nakijken!


LAAT JE WOZ-BESCHIKKING NAKIJKEN.


geld besparen, woz beschikking, geld besparen met aankoopmakelaar
Binnenkort ontvang je wederom de WOZ-beschikking van de gemeente. De datum waarop de gemeente de waarde bepaalt voor de WOZ ligt 1 jaar voor het begin van het jaar waarvoor de waarde wordt vastgesteld. Oftewel de beschikking die je krijgt in 2013 betreft de WOZ-waarde per 1 januari 2012.


maandag 14 januari 2013

Hypotheekrenteaftrek in 2013?


Als starter op de woningmarkt wil je uiteraard wel gebruik maken van de hypotheekrente aftrek. Om daarvoor in aanmerking te komen ben je per 1 januari 2013 verplicht om een annuïteitenhypotheek af te sluiten.
Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij het bruto maandbedrag de gehele periode gelijk blijft en waarbij de hypotheek in 30 jaar geheel afgelost wordt. Aangezien je bij een annuïteitenhypotheek elke maand direct op de hoofdsom van de hypotheek aflost, zal het gedeelte dat je betaald aan rente elke maand lager worden. Gevolg hiervan is dat het netto bedrag dat je betaald elke maand iets hoger wordt; alleen het rentedeel is immers aftrekbaar. Na circa 10 jaar begin je dit ook daadwerkelijk te voelen in je portemonnee. Houdt hier dus rekening mee als je een huis gaat kopen.